MENU

Vi är med och stöttar kampanjen ”Vi står upp för Överkalix” och har valt att skänka pengar till Röda Korset i Överkalix och Överkalix Ridklubb.

Kampanjen ”Vi står upp för Överkalix ” har snabbt spridit sig och uppmärsammas av många. Både bland lokala företag, föreningar och privatpersoner i Överkalix, men även utanför kommunen. Kampanjen som stöttar det lokala näringslivet och föreningslivet och uppmanar till att handla lokalt syns både som pins, klistermärken och på sociala medier.

När kommunikationsbyrån Geektown i Luleå ville vara med i kampanjen “Vi står upp för Överkalix” så kontaktade de Röda korset i Överkalix och Överkalix ridklubb.

– Det kändes jätteroligt när Kristin Lindqvist från Geektown ringde och sa att det ville sponsra oss, säger Elsa Nilsson, ordförande för Röda korset i Överkalix. Det var en glad nyhet som betyder jättemycket. En del av pengarna kommer vi att använda till att ordna en utflykt med något gott att äta för att visa uppskattning för våra frivilliga som ställer upp och jobbar ideellt.

Den oväntade sponsringen välkommen

– Det är fantastiskt generöst, och roligt eftersom vi försöker hålla igång och ha aktiviteter, även om vi anpassar dem till coronaläget, säger Anna Ideryd som är sekreterare i ÖRK.

– Med de här pengarna kan vi nu genomföra aktiviteter som annars skulle ha kostat för mycket, säger Anna Ideryd, men eftersom detta var en glad överraskning så har vi inte hunnit bestämma vad de ska gå till.

Varför Geektown valde att vara med i kampanjen

När kommunikationsbyrån Geektown fick höra talas om kampanjen via Näringslivskontoret på Överkalix kommun, ville de gärna vara med, även om de är lokaliserade i Luleå.

– Vi på Geektown har jobbat med Överkalix kommun under en längre tid och vi som kooperativ ser det som en självklarhet att hjälpa till och stötta på det sätt vi kan i coronatider. Därför valde vi att stötta två lokala föreningar inom kommunen, säger Kristin Lindqvist Brand Advisor & Projektledare på Geektown. Kristin Lindqvist fortsätter: Vi vill gärna hjälpa och stötta föreningar som främjar mångfald, integration och även aktiviteter som många kvinnor/tjejer är engagerade i.

Läs hela artikeln på Överkalix kommuns webbplats.

Sorry, the comment form is closed at this time.