MENU

Formgivning som utbildar kommande generationer

0
4194
0

Vi på Geektown är verkligen stolta över att vi får vara med och bidra till viktig kunskap som inte får glömmas bort! För Forum för levande historia har vi formgett utställningen om Gulag lägren. Det är verkligen tunga ämnen, så det är viktigt att skapa en attraktiv design för att locka mottagaren som i detta fall var högstadieelever att vilja ta del av innehållet.

I utställningen ”Gulag: Det farfar inte berättade” berättar historikern och författaren Anton Weiss-Wendt om sin farfar Helmut Weiss livsöde som tysk jude och övertygad kommunist. Helmut Weiss föll offer för två totalitära regimers exkludering och förlorade 20 år av sitt liv i Stalins Gulagläger. Utställningen är en historisk berättelse och ett personligt porträtt som ger en bild livet i Gulag.

Här kan utställningen laddas ner i utskriftbart format: https://www.levandehistoria.se/material/miniutstallning-gulag-det-farfar-inte-berattade

Utställningen är ursprungligen producerad av HL-senteret i Oslo och vidareutvecklad och anpassad av Forum för levande historia. Forum för levande historia är en myndighet under Kulturdepartementet. Deras uppdrag är att vara ett nationellt forum som ska främja arbete med demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i Förintelsen. Geektown kommunikationsbyrå har jobbat tillsammans med Forum för levande historia sedan 2014.

Sorry, the comment form is closed at this time.