MENU

Geektown vinnare av German Design Award!

Tjoho!! Vi är vinnare av det internationella designpriset German Design Award! Det är för arbetet med Sömnadskollektivets grafiska identitet, som vi vann Svenska Designpriset 2018 med, som vi nu erhållit det här prestigefyllda priset.

German Design Award som hålls av the German Design Council delas ut till särskilt framstående designprestationer inom olika kategorier och är ett internationellt tungt pris. Geektown har vunnit i kategorin Excellent Communications Design, Corporate Identity, för arbetet de gjort med Sömnadskollektivets grafiska identitet. Resultatet kan bl.a. ses i matbutiker där Sömnadskollektivet säljer sina återbrukade frukt- och gröntpåsar. Geektown får motta priset i Frankfurt under festliga förhållanden fredagen den 7 februari 2020.

 

Nominerade bilder2

” Den internationella expertjuryn har bestått av 39 designkunniga personer som i sin bedömning ansåg att Geektowns arbete med Sömnadskollektivets grafiska identitet var ett snäpp grymmare, vilket vi är superglada över, säger Frida Larsson delägare och art director på Geektown kommunikationsbyrå. Vi vet att vi tagit fram en hållbart snygg design och att den nu prisas internationellt är ytterligare ett steg i rätt riktning och var vi vill gå som byrå!”

Juryns motivering:

The design, with its simple graphic patterns, clear typography and planes of colour, looks appealing, individual, friendly and timelessly modern despite its minimalism, also attracting a high degree of attention.

De tävlande bidragen har valts ut och nominerats av the German Design Council bland tidigare prisbelönad design. Och det var genom Geektowns vinst av Svenska Designpriset hösten 2018 som the German Design Council fick upp ögonen för byrån och skickade ut nomineringen, som nu har lett hela vägen fram till vinsten.

 

Save the date

Vi vill så klart fira detta på bästa sätt! Tillsammans med Sömnadskollektivet bjuder vi nu in till festligheter på Ebeneser fredagen den 6 december. Det är genom vårt hållbara samarbete som det har varit möjligt att både vi på Geektown och Sömnadskollektivet genererat så fina framgångar, säger Kristin Lindqvist delägare och projektledare på Geektown kommunikationsbyrå.

Anmäl dig till eventet: https://simplesignup.se/event/160019-successful-sustainable-geeky-co-lab

 

Läs mer om vinsten: www.german-design-award.com/en/the-winners/gallery/detail/27986-soemnadskollektivet.html

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.