MENU

Happy birthday Geektown!

0
6214
1

Berta's Birthday 2016_blogg-02

Idag fyller vi på Geektown kommunikationsbyrå 5 år och då tar vi och gör en liten resa i vår nördiga historia. Vi kickade igång våren 2011, av drivna kreatörer som från starten hade siktet inställt på att bygga upp den bästa men kanske inte den största byrån. Från start ville vi gå ut starkt och sticka ut hakan och alltid leverera grym idéhöjd, vilket formades till Kreativa koncept. Tänka nytt är vårt motto och det är något som vi eftersträvar varje dag, i varje uppdrag och vi vill fortsätta att utvecklas och hitta nya spännande kommunikationslösningar.

Några highlights under åren:

 • 2013, brons i tävlingen European design awards.
 • 2013, årets kooperativ i Norrbotten
 • 2013, runner up i tävlingen Sveriges kooperativ.
 • 2013-2015, Ambassadörer för kvinnors företagande. Nätverket bestod av 800 företagare som utsågs till ambassadörer för kvinnors företagande. De har bidragit till att synliggöra kvinnors företagande och sprida kunskap om hur det är att driva företag.
 • 2013-2016. Ett långtgående samarbete med myndigheten Forum för levande historia. Vi är sjukt glada över detta fina uppdrag var vi får vara med och göra skillnad. Myndigheten jobbar med att levandegöra historian så att vi ska lära av den för framtiden.
 • 2015, Geektown får uppdraget som Myrornas ungdomsbyrå och startade upp med den rikstäckande kampanjen ”Get your true 90`s style hos Myrorna”. Ett samarbete som fortlöper.
 • 2015, Nätverks- och utbildningsresa till Austin, Texas, för den galet stora årliga konventet, South by Southwes (SXSW).
 •  2015 erhöll vi en innovationscheck på 100 000:- från Vinnova (Sveriges innovationsmyndighet) för att utveckla vår innovativa tjänst Gamiplacement, en tjänst som vi kommer att fortsätta utveckla under 2016.
 •  2015, Föreläst i Stockholm om Geektown, Luleå och Norrbotten för näringsdepartementet och vår näringsminister Mikael Damberg i november 2015.Vi pratade om kooperationens fördelar och utmaningar och pratade specifikt om vårregion var vi verkar och bor.
 • 2015, har vi varit med och byggt upp European Young Cooperators Network, ett europeiskt nätverk för unga inom kooperativ. Nätverket kommer att stärka banden och öka affärsmöjligheterna mellan de Europeiska kooperativen. Redan på första motet i Bologna i september skapade vi flera bra kontakter vilka vi tror kommer att leda till nya affärer för både oss och andra bolag i regionen.
 • 2015, Vi har även nosat på den nordiska marknaden då vi vann upphandlingen för formgivning av Skandinavisk innovationskultur ett project mellan Aarhus Universitet, Alexandersoninstitutet, Region Midtjylland, Arkitektskolen Aarhus, Interreg, Skannion, Campus Varberg, Coompanion Halland ochVIA University College.

Avslutningsvis vill vi tacka alla våra kära invånare som flyttat in i Geektown under åren och så vill vi så klart välkomna nya invånare och samarbetsparter.
Vi ser fram emot många fler.

Have a geek birthday!

Sorry, the comment form is closed at this time.