MENU

Intervju med Frida Larsson, Art director på Geektown

Vad är det roligaste med att vara just Art Director? 

Att förmedla ett budskap med hjälp av färg och form. Att kunna skapa förståelse och förändring, locka eller roa med hjälp av kreativitet.  

Vilka är fördelarna med att arbeta som AD för både tryckta och digitala medier? 

Att inte behöva vara låst till ett medium, utan kunna hitta den bästa lösningen för att våra invånare ska få bäst effekt i sin kommunikation. För t.ex. för Myrornas höstkampanj 2015 designade jag för rörlig media, tryckta butiksdisplayer och en digital kampanj. Ett nu pågående uppdrag är en tryckt pch digital utställning för Forum för levande historia. Dessutom får jag även jobba med helt andra medier på Geektown, så som 3-dimensionella medier, fysiska installationer och annat kul. 

Beskriv ditt arbete med platsvarumärke för Överkalix? 

Från hösten förra året till nu i vår har vi jobbat med att skapa ett attraktivt platsvarumärke för Överkalix. Det som har varit speciellt är medskapandet tillsammans med Överkalixborna, företagen, föreningslivet, politikerna och tjänstemännen i kommunen.  Vi har även haft fokus på utifrånperspektivet, där vi har samlat tankar och åsikter utifrån. Både potentiella invånare och besökare har fått tycka till under processen, vilket också är viktigt för att arbetet ska bli bra eller snarare utmärkt. Det var en väldigt omfattande och givande arbetsprocess.  

Du är ju en stugmysmänniska. Kan du berätta om några fina platser i norra Sverige? 

Jag älskar att vara ute i naturen och det finns så otroligt många fina platser runt om i hela Norrbotten. Norrbotten är mer än kustkommunerna, som såklart är väldigt vackra. Men skulle jag tipsa om något så är det att besöka platser inåt eller uppåt i vårt län. Själv kommer jag från Tornedalen, där det finns fantastiska platser och ett unikt kulturarv. 

Sist men inte minst, förklara varför du inte kan jobba vid ett skrivbord i trä? 

Haha, egentligen har jag inget emot trä, men det är något med de där skrivborden från 90-talet som jag inte gillar. Just nu har jag ett vitt skrivbord, det blir som en neutral bakgrund till de uppdrag jag jobbar med för tillfället. 

Sorry, the comment form is closed at this time.