MENU

Intervju med Kristin Lindqvist

 

Idag är det internationella kvinnodagen och som start på dagen kommer här en intervju som Geektowns praktikant Sara har gjort med vår Brand Advisor och projektledare Kristin Lindqvist

Hur ser du på dig själv och Geektown som förebilder?
– Vi försöker bryta normen. Det går att ta sig fram som ung kvinna, att stå för den en är och ha med sig sina värderingar.
Spara

Vi vill att Norrbotten ska vara ett län där ungas innovationer och idéer får ta plats. Ett konkret exempel på vad jag gjort är att jag varit ambassadör i det nationella programmet Främja kvinnors företagande som Tillväxtverket drev. Jag vill också tillägga att vi på Geektown tar alla tillfällen vi kan till att höras. Om det gör att vi kan inspirera framförallt unga kvinnor att våga tro på sin idé och starta företag kan vi i Geektown ge varandra en high five.

Om du hade kunnat resa i tiden och ge ditt 17-åriga jag ett råd, vad hade du sagt då?
– Oj, mycket. Men kanske främst, våga tro på dig själv. Lyssna inte så mycket på andra, var inte så rädd för andras åsikter.

Vad skulle du vilja säga till unga personer som vill starta företag men tycker att det känns läskigt och svårt?
– Bara gör det! Lyssna inte på för många kostymnissar. Det går att ha kul på vägen och att tjäna pengar, bara du vågar satsa, både tid och tålamod. Om du startar en ekonomisk förening behöver du inget startkapital till exempel. Det mesta går att lösa.

Vill du avsluta med ett peppande citat?
– Då säger jag som Grynet: Ta ingen skit!

 

 

Spara

Spara

Sorry, the comment form is closed at this time.