MENU

Intervju med Tina Löfgren, konstnärlig formgivare och illustratör på Geektown

0
3961
1

Hej Tina! Hur är det att jobba på Geektown?

  • Vi är ett schysst team och har väldigt roligt ihop. Geektown är en kreativ arbetsplats, där oliktänkande uppmuntras. Det är jättekul att få nörda ner sig i olika uppdrag och tekniker och när en kommer in i sitt kreativa flow går timmarna väldigt fort.

Vilka tekniker är det du nördar ner dig i och använder?

  • Eftersom jag gör illustrationer både för hand och digitalt så blir det många olika tekniker. Några exempel är tusch, blyerts, akvarell, oljefärg och akrylfärg. Jag gillar att experimentera med olika tekniker och kombinera dem. Det händer också att vi har uppdrag där jag skapar 3-dimensionell kommunikation, t.ex. miniatyrlandskap, stora spelpjäser och skulpturer.

Berätta om dina förebilder eller favoritverk inom konst och formgivning?

  • Oj, jag tycker om så många olika konstformer och konstnärer. Jag dras till det lite mörka, dramatiska och udda, men även det vackra och själfulla. Några exempel är Hieronymus Boschs medeltida målningar, Frida Kahlos speciella självporträtt, vissa surrealistiska verk av Salvador Dali, Alphonse Muchas vackra art nouveau planscher, Don Kenns illustrationer och Heather Nevays udda målningar.

Sista frågan är självklar: vilka är dina favoritfärger eller nyanser?

  • Det beror på vad färgerna ska vara till. Men om jag ska måla med dem har jag ju några favvisar, som jag knappt klarar mig utan: preussisk blå, gul ockra och bränd umbra.

Illustrationer på bilden: Fågel & kotte i blyerts för Musikens Makt 2013-2016, Mönster för Bodens Energi, Jordglob för Natrum Laponia, sand för Musikens Makt 2017.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Sorry, the comment form is closed at this time.