MENU

Musikens Makt 2016

Invånare: Musikens Makt, en musikfestival som hålls i Luleå och är ett gratisalternativ till mainstreamfestivalerna runt om i Sverige.

Uppdrag: Marknadsföra Musikens Makt 2016, genom grafisk identitet, annonser för webb och tryckta medier samt sociala medier, exempelvis inlägg om artistsläpp och digitala inbjudningar. Geektown kommunikationsbyrå har varit Musikens Makts grafiska byrå i fyra år. Vi påbörjade samarbetet år 2013 och har fortsatt förtroende för nästa års festival 2017. Vilket vi ser fram emot!

Utmaning: Att behålla det framarbetade konceptet för Musikens Makt och samtidigt hitta på något nytt och annorlunda, inspirerat av olika teman år för år.

Vad vi gjorde: I årets arbete lämnade vi skogen. Istället använde vi starka färger och ett moderniserat formspråk baserat på mångfald som röd tråd i den grafiska utformningen. Papegojan är inte lika färgglad i 2016 års upplaga, utan mörkare och mer rebellisk, men den gemensamma nämnaren är fortfarande modet att vara annorlunda. Webbplatsen är det sammanbindande digitala navet och går att interagera med besökares smartphones för att utgöra ett fullgott verktyg inför festivalen, under och efter besöket. Vi har arbetat för att utveckla individens upplevelse och interaktion, då övervägande delen av målgruppen är digital och vana att använda smartphones.

Vad som hände: Det vi kan se efter flera års arbete med festivalen är vikten av att ha en grafisk profil som är mer iögonfallande, förmedlar vad Musikens Makt faktiskt är och sticker ut i mediebruset samt även ha en funktionell och lättuppdaterad webbplats som attraherar målgruppen. Det är sådant – en personlig avsändare, med ett modernt och spännande budskap om något du inte får missa – som gör att antalet besökare fortsätter öka och att Musikens Makt blivit en av Norrbottens bästa festivaler och ett väletablerat varumärke. Besökare från hela Sverige identifierar sig med Musikens Makt och ser det som en självklarhet att besöka den exotiska festivalen med de spännande akterna, där midnattssolen blir en vacker backdrop till Strandscenen.