MENU

OM GEEKTOWN

geektown 2014

 

Geektown kommunikationsbyrå är en dynamisk kommunikationsbyrå med fokus att utveckla varumärken och ta fram kommunikationslösningar som bidrar till varumärkens och företags långtgående utveckling. Geektown kommunikationsbyrå jobbar med samhällsförändrande projekt och kommunikation som utmanar, oavsett det gäller en varumärkesplattform, en kampanj, en trycksak, ett event eller en strategi för sociala medier. För oss handlar geek och Geektown om att göra sitt bästa, vara specialist på sitt område, vara ödmjuk och påläst. Det handlar om att vara öppen och intresserad av andra människor på alla plan, det handlar om att följa sin passion. Det handlar om att vara ödmjuk men också att agera. Geektown ska vara en stad du kan applicera vart som helst på kartan, världen över och vara en plats var du alltid känner dig hemma. Oavsett vem du är  ska du känna att Geektown är en stad var du känner dig hemma. Du får vara dig själv. Vi vill skapa en känsla var alla känner sig välkomna.
2011 var Geektown kommunikationsbyrå var född. Vad är den hemliga ingrediensen? Vi förstod snabbt att nyckeln till framgång är att bygga upp sitt varumärke, ta sig tid att fundera kring grundläggande, gemensamma värderingar och bygga upp en långsiktig plan.

IDENTITET
Vårt varumärke inspireras av en nördig person som är specialist på sin sak - duktig, glad och modig. Betydelsen av "geek" (nörd) är avväpnande som innebär man vara den man är hos oss. Town står för gemenskap. GEEK står också för vår expertis inom designområdet. GEEKTOWN står för nätverkande och samarbete mellan oss som grundare och andra företag i kluster. Vi vill också förmedla en känsla av stabilitet och kooperativa värderingar (lika värde, jämställdhet, solidaritet, hållbarhet). Vi är en byrå som har roligt. Grundarna är smått galna personligheter, med hög kreativitet och högt till tak.

BERTA
Berta är den illustration av en smart tjej som syns på vår logotyp, det ska konnotera till en geek, en nörd som symboliserar oss i vårt företag, i Geektown. Vi får ofta frågan: Är det du i logotypen? Är det ni? Illustrationen ger ett uttryck för oss alla tre delägare i företaget och är en effektiv symbol för det vi vill förmedla. En glad, kunnig, smart tjej som har självförtroende och har skinn på näsan. Vi vill även att logotypen ska ge andra tjejer och kvinnor i branschen mod att starta eget

 ”It ́s a funny thing about life; if you refuse to accept anything but the best, you very often get it”.
- Somerset Maugham, författare.