MENU

We wish you a geeky christmas!

Nu har vi på Geektown förberett oss för julen. Vi har putsat glasögonen och tagit på bästa jultröjan. Under året har det knakat och växt i nördstaden. Det har hänt massor av bra saker, vi har firat en hel del och så har vi också hunnit med att fylla 7 år.

May the 24th be with you! I en värld fylld med konflikter vill vi på Geektown så klart försöka så gott vi kan. Det är en mänsklig rättighet att få känna sig trygg i juletid och det är många som just nu inte kan det. Därför har vi valt att skänka en peng till UNHCR och deras arbete i världen.

Vi hoppas att ni får ett fin 2019 och tack för året som gått!
Happy Holidays and a Geeky New Year!

En liten kik I backspegeln 2018:

  • Vi rivstartar med att ge oss en high five för att vi uppnådde våra ekonomiska mål som vi satte för senaste bokslutet. För att fira det så fick vi Geeks en fin-fin upplevelse i Swedish Lapland, en övernattning med middag på Tree Hotel i Harads. Sedan hade vi också som mål att vi skulle få panga en stor konfetti kanon. Se film på vårt Instagram konto.
  • 2018 var det året då årets julklapp blev det återvunna plagget, vilket vi som kooperativ gav ett extra hurrarop för! Det var också det år som vi på Geektown kommunikationsbyrå också vann det prestigefyllda priset, Svenska Designpriset med just Sömnadskollektivet. Som är ett mycket hållbart socialt kooperativ inom sömnad.
  • Vi gillar utställningar och det var varit riktigt fin att få det ärofyllda uppdraget att producera den nya utställningen för Linneanska trädgården, Uppsala universitet som flyttade in i Linnéträdgårdens orangeri nu i maj i år.
  • Vill vi gärna att det vi gör kan ge ringar på vattnet, ha en samhällspåverkan. Med vårta uppdrag för myndigheten Forum för levande historia får vi vara med och göra skillnad, skillnad på riktigt! Under hösten har vi tagit fram koncept och material till Bokmässan i Göteborg, där myndigheten var mässans huvudsamarbetspartner under temat Respekt.
  • Vi anser också att det är viktigt att kunna ge tillbaka till samhället och kunna bidra med det vi kan, vilket är en självklarhet då vi är ett nördigt kooperativ. Vi har därför skänkt en del av vår vinst under detta år till två fina organisationer, som försöker att på bästa vis göra det bättre för tjejer och kvinnor här i Luleå och världen. Organisationerna som vi har valt att skänka en del av vår vinst till är Tjejjouren i Luleå och Plan international.
  • Under våren tog vi också tillfället till att utveckla vår sociala innovation, Sommarspelet på Södra hamnplan. Vi levlade up och Sommarspelet 2.0, Boardgame Bonanza intog hamnplanen. Det blev en lyckad sommar då vi gav möjligheten till fler att känna sommar feeling i Luleå.
  • Vi har också plingat i klockan för att vi både vunnit upphandlingen för Kalix kommun och för Luleå tekniska universitet. Det kommer bli en mycket fin och händelserik vår kan vi lova!

Sorry, the comment form is closed at this time.